Der er minimum én god grund til at lave simuleringer: økonomi

Rosenstand udvider til Sverige
- Det første skridt mod strømmen

Vi udvider vores forretning! 
Mere bestemt har vi tilføjet et kontor på den anden side af Sundet. 

Planen med den svenske udvidelse er at videreføre Rosenstands måde at gribe ingeniøropgaver an på til et nyt og sammenligneligt, men lidt anderledes, marked. 

Vi er stolte af at have taget det næste skridt for vores virksomhed og ønsker på samme måde som i Danmark at skabe en organisk og stabil vækst i Sverige gennem grundigt og effektivt ingeniørarbejde. 
 

Hvorfor Sverige?
For nogen i branchen kan det virke som et skridt imod strømmen at rykke til et endnu et højtlønnet og dyrt land som Sverige i stedet for at udvide østpå, hvor både lønnen og forholdene er noget billigere.

Men det er helt bevidst. 

Vi ønsker at tilbyde vores effektive samarbejdsmodel og vores maskiningeniørkompetencer og følge markedets vækst organisk på samme måde, som vi har gjort i Danmark. 

Det er en løsning, vi tror på, fordi vi har oplevet det virke. 

Fra vores danske kontor har vi allerede igennem de sidste 4 år været med i en del svenske projekter, typisk under ledelse af større hovedleverandører. Med åbningen af det svenske kontor kan vi i større grad lede egne projekter og være bedre til stede fremadrettet.

Det er selvfølgelig heller ikke helt uvæsentligt, at vores CTO og medstifter Fredrik Gustavsson kommer fra Sverige, så med Fredrik som svensk bannerfører, har vi ikke blot kontakter men også praktisk erfaring med i baggagen. 

Som tidligere teknikker og smed har Fredrik inden sin tid på ingeniøruddannelsen i Danmark haft hænderne helt nede i svensk industri arbejde.

For selvom svenskere og danskere er forskellige på nogle områder, kan vi overføre vores kompetencer og arbejdsprocesser direkte til det svenske marked. 
 

Synergi og læring
Selvom den svenske og danske industri på mange måder er forskellige, er der også mange ligheder. 

Der er for eksempel kæmpe ligheder mellem den danske vindindustri og den svenske atomkraftsindustri. 

Selvom produktet er et andet, er det samme form og tyngde, det handler om, og skaber de samme problematikker. Derfor tager vi både vores viden med til Sverige, men samtidig får vi ny læring med i baggagen, der kan optimere og udvide vores ekspertiser endnu mere. 
 

Arbejdet i den svenske ingeniørkultur
Den svenske kultur er anderledes end den danske, og så er hele den svenske tilgang til proces og design anderledes. 

Og her har vi selvfølgeligt noget at lære. 

Den svenske ingeniørkultur er præget af store konsulenthuse og en meget strømlinet kultur. Derudover er det svenske marked præget af andre industrier end dem, vi typisk arbejder med i Danmark; flyindustrien, bilindustrien og atomkraft er de helt store spillere. 

Det svenske marked efterspørger mere transparens i processerne og ønsker at samarbejde med mindre konsulenthuse, da det giver dem en højere fleksibilitet.

Det er her, vi kommer ind i billedet. 
 

Vores tilgang til ingeniørarbejde 
Hos os arbejder du direkte sammen med din ingeniør. Vi har ikke et mellemlag af ledere og sælgere. Og det gør en forskel for vores kunder.

Når vi arbejder, så er det med en ”frihed under ansvar” tilgang, da vi tror på, at åbenheden i samarbejdet er det, der skaber værdi. Som vi plejer at sige, er vi en håndværkervirksomhed, bare med en lidt længere uddannelse i baggagen. 

Den kultur er vi i fuld gang med at videreføre til det svenske marked og indtil videre med stor succes. 
 

Hvad er det næste skridt mod strømmen?
Allerede nu har udvidelsen resulteret i gode tilbagemeldinger fra vores svenske samarbejdspartnere, der vender tilbage efter endt projekt. 

Vi tror på kvaliteten i det, vi kan levere, og det er den kvalitet, der er årsagen til, at vores kunder, også i det svenske, vender tilbage igen og igen. 

Oprettelsen af kontoret i Sverige er første skridt på vejen med at opbygge et større beredskab på det svenske marked. 

Samarbejdet mellem det svenske kontor, hvor vi kan sende folk ud på det svenske marked, og ingeniørerne i Danmark har indtil videre foregået gnidningsfrit. 

Vi glæder os til at kunne fortælle endnu mere om vores rejse i det svenske, og holder jer opdateret med nyheder løbende. 

Det nye kontor ligger i Nyköping knap 100 km syd for Stockholm.

//Steen & Fredrik